İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Cumhuriyetin 100. yılına armağanı, üreticiye destek olacak, vatandaşın karnını doyuracak dev tesis açılıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Cumhuriyetin 100’üncü yılına hediye
Üreticiyi destekleyecek, vatandaşı besleyecek dev tesis açılıyor
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” sözünden yola çıkarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bayındır Süt Sürece Fabrikası, Cumhuriyetin 100’üncü yılı anısına 27 Ekim’de açılacak. Çiftçilerden aldığı sütü İzmir mozzarella, buratta, dondurma gibi katma değeri yüksek ürünlere dönüştürerek “İzmirli” markasıyla dünyaya pazarlayacak fabrika, 36 milyon 500 bin litre süt işleyebilecek. yıllık süt.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda tamamlanarak ülkeye ve kente kazandırılan Bayındır Süt Sürece Fabrikası kapılarını açıyor. Büyük cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” sözleriyle ifade ettiği anlayış doğrultusunda kırsal alanda üretimi teşvik etmek ve istihdam yaratmak amacıyla kurulan dev tesisin açılışı Cuma günü yapılacak. 27 Ekim 2023, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı anısına. Açılış kapsamında Türk halk müziğinin sevilen ismi Sümer Ezgü konser verecek.
Günlük 100 ton süt işleme kapasitesi
Başkan Tunç Soyer’in “Mera İzmir” projesi kapsamında çiftçilerden alınan sütlerin işlenerek “İzmirli” markasıyla satılacağı Bayındır Süt Sürece Fabrikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzTarım A.Ş. tarafından açıldı. . Tarafından işletilecektir. 350 milyon lira yatırımla hayata geçirilen fabrika, 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 18 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. Fabrikada 130 kişi çalışıyor ve günlük 100 ton süt kapasitesi bulunuyor. Bayındır Süt Sürece Fabrikası, 250 milyon TL işlem hacmiyle yılda 36 milyon 500 bin litre süt işleyebilecek.
İzmir mozarella’dan İzmir dondurmasına
Fabrikanın süt çiftliği işlerinde; Kaşar, tulum, beyaz peynir ve beyaz peynirin yanı sıra dünya pazarında marka olmaya aday “İzmir mozzarella” ve “burrata” gibi katma değeri yüksek peynirler de üretilecek. Fabrikada ilk kez 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda tanıtılan ve tamamen keçi sütünden üretilen “İzmirli Dondurma” da üretilecek.
İki parti halinde üretilecek
Fabrikada çalışmalar süt kümesi ve süt ürünleri kümesi olmak üzere iki kümede üretilecek. Süt Yığını içerisinde UHT Süt Kutusu, UHT Süt Torbası ve Pastörize Süt Bardağı bulunmaktadır.
Süt Ürünleri Grubunda İzmir mozzarella (manda), burrata (manda), beyaz peynir (inek/keçi/koyun), beyaz peynir (keçi/koyun), kaşar peyniri (keçi/koyun/manda), örgü, lisan, tulum peyniri (keçi). /koyun/manda), kaşar/gruyere peyniri (inek/koyun/manda/keçi), dondurma (manda/keçi), krema (manda), tereyağı (inek/manda/keçi), yoğurt (koyun/manda), buz krema (keçi).
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı