Haber

Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e Yönelik Saldırılar Devam Ediyor

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar sürüyor.

Danimarka’da İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi “Danske Patrioter (Danimarka Yurtseverleri)” grubu üyeleri bugün önce Pakistan’ın ardından da Irak’ın Kopenhag büyükelçiliklerinin önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

İslam karşıtı pankart açan ve İslam’a hakaret eden küme, Pakistan Büyükelçiliği önünde Pakistan bayrağını yere atarak üzerine bastı.

Kuran-ı Kerim yakan grubun üyeleri bu anları sosyal medya hesaplarından canlı paylaştı. Küme de Kuran’a ayakkabı giydirdi.

Grup üyeleri, Kopenhag’daki Irak Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

Provokasyonlar polisin yoğun koruması altında gerçekleştirildi.

İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyonlar

Son dönemde İsveç ve Danimarka’da Kuran’a yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı ve Katı Taraf Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022 Paskalya tatilinde İsveç’in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ve başkent Stockholm’de Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonlarına devam etti.

Paludan, 21 Ocak’ta Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği ve 27 Ocak’ta Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramı’nın ilk gününe denk gelen 28 Haziran’da Stockholm Mescidi önünde polis gözetiminde Kuran-ı Kerim yaktı.

20 Temmuz’da Momika, Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde polis gözetiminde Kuran’ı ve Irak bayrağını çiğnedi.

Danimarka’da İslamofobik ve oldukça milliyetçi bir grup, Nisan ayının prestijiyle Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği önünde Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim baskınları düzenlemeye başlamıştı.

İslam aleyhine pankartlar açan ve İslam’ı aşağılayıcı sloganlar atan küme, 21 Temmuz’da Irak, 24 Temmuz’da İran ve Irak, 25 Temmuz’da Mısır ve Türkiye büyükelçiliklerinin önünde Kuran-ı Kerim gösterdi. yanıyor.

Bu eylemlerin polis koruması altında ve yetkililerden izin alınarak gerçekleştirilmesine başta Türkiye olmak üzere birçok ülke tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda (BMGK), kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan karar taslağı 25 Temmuz’da kabul edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu